Home | Looking for something? Sign In | New here? Sign Up | Log out

6 Eylül 2012 Perşembe

Hızlı geçiş sistemi nezaman başlayacak

/ On : 01:36/ Hızlı Geçiş Sistemi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından bugün tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğünce hazırlanarak işletilecek olan Hızlı Geçiş Sistemi 'nde (HGS ), iki tip etiket kullanılacak. Bunlardan biri cama içerden yapıştırılan etiket diğeri kart tipi etiket şeklinde olacak.

Sistem devreye alındığı zaman etiket satışları öncelikle tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT İşyerlerinden gerçekleştirilecek. Etiketlere bakiye yükleme işlemleri de ilk başta yine PTT merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT işyerlerinden ve PTTMatiklerinden yapılacak.

45 liranın altına düşünce cep telefonuna uyarı gelecek
HGS etiketlerine birinci sınıf araçlar için en az 60 lira, ikinci sınıf araçlarda 75 lira, üçüncü sınıf araçlarda 106 lira, dördüncü sınıf araçlarda 135 lira, beşinci sınıf araçlarda ise 163 lira yüklenecek.
Birinci sınıf araç etiketindeki para miktarı 45 liranın altına düşmesi durumunda sürücünün cep telefonuna uyarı mesajı gelecek, para miktarı 30 liranın altına düşmesi durumunda ise kara listeye alınan etiketin hesabı kapatılacak.

Etiketi kara listeye alınan araç sürücüsü, ücretli köprü ve otoyollardan geçmesine müteakip yasal süre içinde HGS etiketindeki para miktarını 30 liranın üzerine çıkarmaması durumunda söz konusu araç kaçak geçiş yapmış kabul edilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder